Teknoloji

İnsan vücudunda kaç hücre vardır? İşte vücudumuzdaki inanılmaz sayıdaki hücre

İnsan vücudunda olup biten birçok farklı olayı düşündüğünüzde, onun önemli sayıda hücreden oluştuğunu varsayabilirsiniz. Beyin hücrelerinden kan hücrelerine, deri hücrelerinden kök hücrelere kadar her hücre türü, bir araya geldiğinde bizi canlı ve işlevsel tutan makul bir görevi yerine getirecek şekilde hassas bir şekilde ayarlanmıştır. Peki insan vücudunda tam olarak kaç hücre bulunduğunu hiç düşündünüz mü?

1.500’den fazla bilimsel makalenin yeni bir analizine göre, ortalama yetişkin erkekte çok büyük. 36 trilyonortalama yetişkin bir kadında 28 trilyonve ortalama 10 yaşındaki bir çocuk 17 trilyonBir hücre var. Kısacası aslında çok sayıda hücremiz var.

En küçük ve en büyük hücreler

Almanya, Kanada, İspanya ve Amerika Birleşik Devletleri’ndeki kurumlardan araştırmacılar, beklenmedik bir şekilde, en küçük hücrelerin toplam kütlesinin, daha büyük hücrelerin toplam kütlesiyle neredeyse aynı olduğunu buldu.

Yazılarında yazdıklarına göre, “ Bu modeller organizma genelinde hücre boyutu ve sayısı arasında bir denge olduğunu ve hücre tipleri arasında hücre boyutu homeostazisinin varlığını ima etmektedir.

Bu sonuçlara ulaşmak için ekip, daha önce yayınlanmış bilgilerle ilgili kapsamlı bir çalışma yürüttü; özellikle hangi hücre türlerinin mevcut olduğunu, her türden kaç tane bulunduğunu ve bunların kütle ve boyutlarını inceledi. 60 dokuda bilinen 400 hücre tipini içeren 1.200’den fazla farklı küme tanımladılar.

Üç referans anatomik modeli ( 70 kilo yetişkin erkek, 60 kilo yetişkin kadın ve 32 kilo çocuk) her vücut tipindeki toplam hücre sayısını tahmin etmek için.

Bu çalışmalar daha önce yapılmıştı ve iddialar da aynı yöndeydi ancak hücre büyüklüğü ve sayısı arasındaki bağlantıya ilişkin araştırmalar hiçbir zaman burada olduğu gibi tüm insan vücudu üzerinde resmi olarak incelenmemişti.

Ortalama hücre büyüklüğü diye bir şey yoktur

araştırma yazarı Eric Galbraith, New Scientist ile yaptığı röportajda şunları söyledi: “ Ortalama bir hücre boyutunun olduğunu ve çoğunlukla bu ortalama hücre boyutundan oluştuğumuzu tahmin edersiniz.” dedi ve ekledi: ” Ama aslında bu doğru değil.

Bunun yerine hücre büyüklüğü ile sayı arasında ters bir ilişki olduğu görülüyor. Bu sayede hücre tipleri arasındaki dengeyi korumak Görünüşe göre daha az büyük hücremiz ve daha çok küçük hücremiz var.

Galbraith Vücudumuzda kütle bakımından hemen hemen aynı miktarda çok küçük hücrelerin yanı sıra, çok büyük hücreler ve aradaki hücre boyutları da çeşitlidir. ” o ekler. Temel gelişim mekanizmaları şu anda bilinmemektedir ve birçok soru hala cevaplanmayı beklemektedir.

Yazarların vardığı sonuca göre, hücre büyüklüğü ve sayısına ilişkin bütünsel bakış açımız, bilgideki bazı önemli boşlukları tespit etmiştir; bunlardan bazıları toplam vücut lenfosit sayısı gibi sağlıkla ilgili sonuçlar doğurabilir. Ayrıca araştırmacılar bu çalışmaların hücre büyümesi ve çoğalması hakkında bildiklerimizi etkileyebileceğini belirtiyor.

Çalışma Ulusal Bilimler Akademisi Bildirilerinde yayınlandı.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu