6 Şubat’ta Kahramanmaraş’ta meydana gelen deprem toplam 11 ili etkiledi ve binlerce vatandaşımız hayatını kaybetti. Kahramanmaraş’taki Ebrar Sitesi 1400 kişinin ölümüne neden oldu. Ebrar Sitesi ile ilgili skandal gerçeklerin ortaya çıkmasının ardından sitenin kurucusu hakim karşısına çıktı.
Kahramanmaraş’ta 6 Şubat’ta meydana gelen depremler toplamda 11 ili derinden etkiledi.
Kahramanmaraş’ta bulunan Ebrar Mevkii, 6 Şubat depreminin sembollerinden biri oldu. Toplamda 22 bloktan oluşan Ebrar Sitesi, binlerce ailenin tercih ettiği ‘güvenli’ bir yaşam alanı oldu.
Ancak deprem sonrasında Ebrar Sitesi tamamen yıkıldı.
Toplam 1400 kişinin hayatını kaybettiği Ebrar Sitesi ile ilgili skandal gerçekler ortaya çıktı.
Karadeniz Teknik Üniversitesi (KTÜ) Mühendislik Fakültesi İnşaat Mühendisliği Bölümü öğretim üyelerinin yaptığı araştırmada, binanın kolon ve perde duvarlarına ‘kipper’ yerleştirildiği belirlendi.
beton karışımında kullanılan kırma taş , beton elle parçalamak kadar düşük dirence sahip betonda hava boşlukları ve çimentonun bağlayıcı özellikleri Düşük Yapılan araştırmalar sonucunda ortaya çıktı.
“Betonun mukavemeti o kadar düşük ki elle ufalanabilir.”
Yapılan incelemeler sonucunda müteahhit, şantiye müdürü ve inşaat denetimini yapanların öncelikli ve kısmen kusurlu olduğu belirtildi.
Depremin ilk saniyelerinde çöken Ebrar Siteleri’nin B Blok’una ilişkin davanın ilk duruşması bugün görüldü.
“Yani suçumun ne olduğunu anlayamadım. Kesinlikle suçsuzum, yönetim kesinlikle suçsuz.”
NTV’nin haberine göre Ebrar Siteleri’nin ilk temellerini atan Tevfik Tepebaşı, ‘suçsuz’ olduğunu iddia ederek beraatını istedi.
Tepebaşı savunmasında ‘Burası tamamlandıktan sonra belediye tarafından incelendi ve ‘uygundur’ diyerek kullanma izni verdiler. Bu bina kullanım izni verilmeden önce 15 kez denetlendi. İnşaat bilgisi olmayan ben bunun sorumluluğunu nasıl üstlenebilirim? Hatamın ne olduğunu anlamıyorum. İnşaattan hiç anlamam, yöneticiyim, kesinlikle ne proje aşamasında, ne de üretim aşamasında inşaatın tek bir çivisine çizgi çekmedim, bir tek çivisine bile müdahale etmedim. Bu yüzden hatamın ne olduğunu anlayamadım. Kesinlikle benim hatam yok, kesinlikle yönetimin hatası yok. ‘Beraatımı istiyorum.’ Belirtti:
Duruşma sonunda 4 ayrı deprem dosyası nedeniyle tutuklanan Tevfik Tepebaşı’nın davasının derdest olduğu belgeden de tutuklanmasına karar verildi.
Tutuksuz yargılanan Salih Tepebaşılı ve Meliha Teker davasında, yurt dışına çıkış yasağı olması halinde adli kontrol tedbiri uygulanmasına ve belgenin kusur durumu raporu alınmak üzere yeni bir bilirkişi heyetine gönderilmesine ve belgenin yeni bir bilirkişi heyetine gönderilmesine karar verildi. duruşmayı erteleyin.
sandikli-haber.com.tr